Göçmen Bürosu Hizmetleri
Göçmen Bürosu İşlemleri , Türkiye oturma izni , Türkiye çalışma izni, Türkiye vizesi, Türkiye e vize, Göçmenlik başvurusu
-
Yabancılar İçin Hes Kodu
Yabancılar İçin Hes Kodu Yabancılar için Hes kodu almak zorunlu hale getirilmiştir. HES Hayat Eve Sığar olarak da tanımlanan kısaltmadır. Bu salgın sürecinde kimlerin risk altında olduğunun öğrenilmesi için detaylandırılan bir kişisel kod oluşturulmuştur. Bu kişisel kod üzerinden ülkelere giriş çıkış yapılması mümkün hale getirilmiştir. Hem yabancılar hem de ülke vatandaşları için HES kodu zorunludur. Salgının yayılım hızının bu şekilde…
Devamını Oku » -
Yabancı Çalışma İzni
Yabancı Çalışma İzni Yabancı çalışma izni almak isteyen kişilerin her ülkede karşı karşıya kalacakları protokoller farklılık göstermektedir. Avrupa ülkelerinin son senelerde bu konuda daha sıkı denetimler uyguladığı da fark ediliyor. 1950li yıllarda Almanya ile olan işçi göçünün seviyesi düşünüldüğü zaman şuan ki durumun oldukça sınırlı olduğu da belirtilmelidir. Almanya’nın bu konuda sınırlandırma getirmesinin temel sebebi geçmiş senelerde olduğu kadar net…
Devamını Oku » -
Türk Tarihi
Türk Tarihi Türk tarihi milattan önce kendini göstermeye başlamıştır. Devlet organizasyonu, at ve savaş, hayvancılık gibi alanlarda oldukça ön plana çıkan bir halktır. Yazılı kültüre geçişleri uzun sürmüştür. Bu nedenle ilk Türk devletleri hakkında net bilgi almak çok kolay değildir. Yazıyı geç benimsemelerinin sebebi sözlü kültürün hakim olmasıdır. Ayrıca göçebe bir yaşam tarzı vardır. Bu göçebe yaşam tarzı sebebi…
Devamını Oku » -
Şehirler Arası Yolculuk
Şehirler Arası Yolculuk Şehirlerarası yolculuk salgın döneminde bir risk halini almıştır. Ayrıca kısıtlamaların ilk vurduğu noktaların başında de seyahat gelmektedir. Salgının ilk dönemlerinde şehirlerarası seyahate sınırlandırmalar getirilmiştir. Bu sınırlandırmaların akabinde vaka sayılarında ve ülkedeki sirkülasyonda büyük oranda düşüş meydana gelmiştir. Yapılan son değişimler ve yürürlüğe giren genelge ile beraber, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu zaman diliminde özel araç ile seyahat edilmesine…
Devamını Oku » -
Milli Bayramlar
Milli Bayramlar Milli bayramlar ülkenin kültürü hakkında en net bilgileri veren ve adeta halkın bir araya geldiği noktaların başında gelmektedir. Milli bayramlar ülkemiz için de bir birlik ve beraberlik vesilesi olmaktadır. Ayrıca bu bayramların tatil olması da çalışan kişiler için ayrıca önemlidir. Bayramların kutlanma şekillerinde salgın sebebi ile değişimler olmuş ve toplu olarak bir araya gelmelere son verilmiştir. Yine de…
Devamını Oku » -
İkamet İzni
İkamet İzni İkamet izni alma aşamasının salgın koşullarının da etkisi ile bizzat devlet dairelerine gitmeden uzaktan kontrol edilmesi için özel bir sistem geliştirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi birçok başvurunun elektronik ortamda tamamlanmasını mümkün kılmıştır. İkamet izni alınırken verilen bilgilerin güncel ve doğru olması gerekiyor. Verilen bilgilere dair herhangi bir sorun meydana gelmemesi için sistem oldukça açık ve anlaşılır tesis edilmiştir.…
Devamını Oku » -
Göç Nedir?
Göç Nedir? Göç nedir; göç en eski toplumsal olguların başında gelmektedir. Sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihine bakıldığı zaman dahi Türk toplumunun başlangıç aşamasında göçmen bir topluluk olduğu ve daha sonrasında yerleşik hayata geçtiği görülmektedir. Fakat modern zamanda göç toplumsal bir özellikten ziyade bir zor durum ifadesi anlamına da gelmektedir. Yapılan göçler ya bulunulan ülkeden memnun olmama ya da ülkenin savaş gibi…
Devamını Oku » -
E Çalışma İzni
E Çalışma İzni E çalışma izni sayesinde devlet dairelerinden süreci takip etmek yerine elektronik sistem aracılığı ile gerekli olan süreç yönetimi sağlanabilmektedir. Türkiye bu konuda en kapsamlı sistemlerden birini geliştirmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu alanda temel merkezdir. E-devlet üzerinden süreci takip edebilmeniz için yeni bir ara yüz entegre edilmiştir. Yabancıların kendilerine verilen kod ve giriş numaraları üzerinden…
Devamını Oku » -
Çalışma İzni Şartları
Çalışma izni almak için bireylerin başvuracakları ülkelerin koşulları hakkında net veri sahibi olması gerekir. Başvurulacak ülkelere göre hem istenen belgeler hem de prosedürler değişim gösterebilmektedir. Temel manada istenen belgeler pasaport, eğitim belgeleri, sertifikalar, dil sınav sonuç belgesi, üzerinde TV kimlik numarasının yazdığı kimlik fotokopisi şeklinde sıralanabilir. Bu belgelerde bir sahtelik ya da usulsüzlük fark edildiği anda bir daha başvuru almamak…
Devamını Oku » -
Türk Vatandaşlığının İstisnai Olarak Kazanılması
Türk Vatandaşlığının İstisnai Olarak Kazanılması Hakkında Türk Vatandaşlığının İstisnai Olarak Kazanılması 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanunu’nun 12. maddesinde yer almaktadır. Söz konusu kanun maddesinde İçişleri Bakanlığının önerisi ile yabancının Türk vatandaşı olabileceği düzenlenmiştir. Buradaki şart ise milli güvenlik ve kamu düzenine engel olmamak kaydıyla Bakanlar Kurulu kararı ile alınmaktadır. Kimler Kazanabilir? Türkiye hakkında geçmişte bilimsel, teknolojik, kültürel, sanatsal, ekonomik ve sosyal…
Devamını Oku » -
Türk Vatandaşlığının Evlilik Yoluyla Kazanılması
Türk Vatandaşlığının Evlilik Yoluyla Kazanılması Hakkında Türk vatandaşlığı iki şekilde kazanılabilir. Bunlardan ilki doğum yoluyla vatandaşlığın kazanılmasıdır. İkincisi sonradan vatandaşlığın kazanılmasıyla ilgili evlilik yoluyla Türk vatandaşlığının kazanılmasıdır. Öncelikle bir Türk vatandaşı ile evlilik, yabancılara otomatik olarak Türk vatandaşı olma hakkı vermez. Evlilik yoluyla Türk vatandaşı olmanın şartları 5901 sayılı Vatandaşlık Kanununun 16. maddesinde düzenlenmiştir. Kanunun ilgili metnine göre yabancı uyruklu…
Devamını Oku » -
Türk Vatandaşlığının Genel Olarak Kazanılması
Türk Vatandaşlığının Genel Olarak Kazanılması Hakkında 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanununun 11. Maddesi gereğince 5 yıldır kesintisiz olarak ülkemizde yaşayan yabancılar, aşağıdaki şartlar yerine getirildiği takdirde genel olarak Türk Vatandaşlığı kazanabilirler. Daha önce de belirttiğimiz gibi Türk vatandaşlığının kazanılması iki şekilde sağlanmaktadır: doğumla ve daha sonra yetkili idare kararıyla. Daha sonra genel hükümlere göre Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancıların aşağıdaki şartları…
Devamını Oku » -
Polonya Vatandaşları İçin Türkiye Vizesi
Polonya Vatandaşları İçin Türkiye Vizesi Hakkında Türkiye, resmi pasaportu olan Polonya vatandaşlarına 90 günlük vize muafiyeti verse de, sıradan pasaport sahiplerine vize uygular. Sıradan pasaportlara sahip olan Polonya vatandaşları, elektron vize başvurusunda bulunarak 180 gün boyunca geçerli olan çok girişli bir vize alabilirler. Türkiye elektron vizesi, turistik ve ticari gezi amaçlı, çalışma vizesi, öğrenci vizesi vb. için verilir. Bu tür…
Devamını Oku » -
Cezayir Vatandaşları için Türkiye Vizesi
Cezayir Vatandaşları İçin Türkiye Vizesi Türkiye, sıradan pasaportlara sahip Cezayir vatandaşlarına vize rejimi uyguluyor ve resmi pasaportlara sahip Cezayir vatandaşlarına 90 Günlük vize muafiyeti süresi veriyor. Sıradan pasaportlara sahip Cezayir vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçiliğine başvurmalı ve vize almalıdır. Türkiye Cumhuriyeti turist vizesi, Türkiye’de toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi koşuluyla, son 180 gün içinde Cezayir’deki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından…
Devamını Oku » -
Türkiye Vize Ücreti
Türkiye Vize Ücreti Hakkında Türkiye vizesi / Türk Elektronik Vizesi (e-vize), T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın 100’den fazla ülke vatandaşına sunduğu hızlı, kolay ve 7/24 online vize sistemidir. E-Vize sistemi, sıra beklemeden veya belge hazırlamadan turistlere ve iş adamlarına çevrimiçi vize sağlar. Türkiye’ye seyahat etmek isteyen yabancı uyruklu kişiler, Türkiye’ye elektronik vize alabilirler. E-Vizenin yalnızca turist ve iş ziyaretleri için geçerli olduğunu…
Devamını Oku » -
Türkiye Aile Birleşim Vizesi
Türkiye Aile Birleşim Vizesi Hakkında Türkiye’nin 3. Devlet için geçerli olan vize politikası uyarınca, vatandaşlarının Türkiye’ye vize alması gereken gelişmiş ülkeler için uygun şekilde vize almaları gerekmektedir. Aile birleşim vizesi, aile birliğini korumak amacıyla yabancı aile üyelerine verilen ve belirli koşulları sağlayan yabancılara verilen bir vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti yabancı uyruklu veya geçerli bir çalışma veya ikamet izni ile evli…
Devamını Oku » -
Türkiye Çalışma Vizesi
Türkiye Çalışma Vizesi Hakkında Yurt dışından çalışma izni başvuruları, yabancı uyruklu veya daimî ikamet edenlerin Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilcilik aracılığıyla yapılır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çalışma izni başvuruları yapılır ve olumlu sonuç alınması durumunda yabancıya çalışma izni verilir. Çalışma izni, ikamet izninin de yerini alıyor Başvuru sahibinin yurt dışından çalışma izninde olumlu sonuç alınması halinde, başvuran ve Çalışma ve…
Devamını Oku » -
Türkiye Öğrenci Vizesi
Türkiye Öğrenci Vizesi Hakkında Türkiye’ye uygun herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuyan öğrencilerin Türkiye’ye gelmeden önce “öğrenci vizesi” almaları gerekiyor. Öğrenci vizesi, yabancı uyruklu öğrencilere o ülke vatandaşı veya ikamet izni Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmektedir. Türkiye’deki yabancı uyrukluların üniversiteden alacakları öğrenci vizesi “Üniversiteye Kabul Yazımı” Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir. Türkiye’den öğrenci vizesi almak için öğrencinin pasaportunun işlemden…
Devamını Oku » -
Türkiye Turistik Vize
Türkiye Turistik Vize Hakkında En basit haliyle vize, bir devletin resmi makamları tarafından ülkelerine seyahat edecek ve pasaportlarında işlem yapacak yabancılara verilen bir izindir. Devletler, yabancıları kendi ulusal egemenlik yetkilerini kullanarak kendi vatandaşlarına göre farklı vize rejimlerine tabi tutmuştur. Ülkemize her yıl çok sayıda turist tatil yapmak için gelmektedir. Bu muafiyetlerin bir kısmı, Türkiye vatandaşı ülkenin aynı zamanda vize rejimi…
Devamını Oku » -
Türkiye’nin Vize İstediği Ülkeler
Türkiye’nin Vize İstediği Ülkeler Hakkında Ülkenin ulusal egemen gücü uluslararası hukukta esas olmakla birlikte, devletler uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yabancıların yasal rejimlerine ilişkin bazı muafiyetler uygulamaktadır. Yabancıların tabi olduğu yasal rejim, bir ülkede uygulanan siyasi ve ekonomik rejimle doğrudan ilişkili olduğundan, ekonominin ve siyasetin vize rejimine yansıması da normal kabul edilmektedir. Türkiye’nin uluslararası arenada uyguladığı vize politikası ülkeden ülkeye değişmektedir. Son…
Devamını Oku »