Oturma İzni

Göçmen bürosu kapsamında sunulan birçok göçmenlere yönelik hizmet bulunmaktadır. Bu hizmetleri muhakkak ki en önemlisi oturma izni olmaktadır. Oturma izinleri kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Edirne, Gaziantep şubelerinden hizmetler sağlanmaktadır. Oturma ile ilgili izinleri gerekli belgeler ve detaylar hakkında sağladığımız bilgileri sizlere sunduk, gelin birlikte inceletelim.
İçindekiler
Oturma İzni Uzatma Nasıl Alınır?
Oturma izinleri kapsamında ikamet izni uzatması için;
- Yabancı uyrukluların ikamet izni süresi bitmeden önce başvuru yapması
- Uzatma talebinden sonra bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi
- Başvuru formlarının eksiksiz olması: pasaport fotokopisi, fotoğraf, sağlık sigortası, mali imkanları gösteren belge bulunması.
- Otomasyon sonrası belgelerin gönderilmesi
Önemli noktalar arasında desteklenen noktalardır.
Uzun Dönem İkamet İzni Nasıl Alınır?
Uzun dönem ikamet için oturma izni olarak,
- Öncelikli olarak asgari sekiz yıl ikamet gerekliliğine dikkat edilmesi
- İkamet süresi hesaplanması
- Bireylerin kendini ve ailesini bakacak kadar asgari gelirinin olması
- Sağlık sigortası, kamu haklarına karşı herhangi bir olayın gerçekleştirmemiz olması
Özelliklerine dikkat edilmesi ve bu ölçüde hazırlıkların yapılması gerekmektedir.
Kısa Dönem İkamet İzni Nasıl Alınır?
Kısa dönem ikametler için oturma izni olarak ilk önce talepte bulunmak ve gerekli belgeleri sağlamak gerekmektedir. Barınma ihtiyaçlarını karşılayabiliyor olmak ve genel sağlık hizmetlerinden yararlanıyor olmak dikkat edilmesi gereken bir başka noktadır. Ayrıca adli sicil kayıtlarının vatandaşı olduğu ülkede alınması ve adres bildirim talebi oluşturulması gereklidir.
Öğrenci İkamet İzni Nedir?
Yabancı öğrenciler adına öğrencilikle alakalı belgelerin hazırlanması, adres bilgisi verilmelidir. Ayrıca giriş izni alamayacak bir sorununun bulunmaması lazımdır. Bu ikamet izni yalnız eğitim amaçlı alınabilir. Öğrenci ikamet izinleri kapsamında başvurunun reddedilmesi aranan şartların karşılanmaması, ikamet izninin verilmesi ne sebebi haricinde kullanımı, sınır dışı edilme durumlarında ve eğitime devam edilemeyeceği kesinleştiğinde izin belgesi reddi sonuçlanır.
Aile İkamet İzni Nedir?
Aile ikamet izni ise en fazla üç yıl süreli verilmektedir. Ayrıca oturma izni kapsamında gerekli belgelerin hazırlanması ile birlikte bu izin yabancı uyruklu eşlere, eşinin bakma yükümlülüğü olan çocuklara verilmektedir.